Met de invoering van van het Vernieuwend Welzijn zijn verschillende wijzigingen ontstaan binnen Speeltuin Bankaplein. En nu is er dus ook nog een nieuwe beheerder die op vrijwillige basis werkzaam is, die weer andere wijzigingen meebrengt.

Bijvoorbeeld: niet meer altijd alle activiteiten zijn gratis. Dat is voor de meeste mensen wel even wennen. Zo vroeg een kind vandaag: “Waarom kost een activiteit nu ineens geld?”. Ik vertelde haar dat activiteiten altijd geld kostten, maar dat eerder dit geld door andere mensen werd betaald, zodat de kinderen niet hoefden te betalen. Alleen is er nu niet meer genoeg geld om alles te blijven betalen voor de kinderen. Daar had ze nog niet bij stilgestaan.

Ik ontvang geen maandelijkse vergoeding voor de vele werkzaamheden die ik voor en in de speeltuin doe en heb helaas ook geen grote zak met geld waarmee ik allerlei activiteiten kan financieren. Daarom ben ik niet altijd aanwezig en is het huisje niet altijd toegankelijk voor bezoekers, want dan ben ik bezig met betaalde werkzaamheden. Maar ik wil wel graag activiteiten blijven aanbieden voor de kinderen op laagdremelige wijze. Daarom zullen voor sommige activiteiten vanaf nu een kleine bijdrage betalen, zodat in elk geval een gedeelte van de materiaalkosten kan worden gefinancierd.

Het is dus even wennen, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen hier begrip voor heeft. De eigen bijdrage voor de activiteiten proberen we zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen wel een keertje mee kan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *