Er waren al meerdere vragen over binnen gekomen, maar ook bij Speeltuin Bankaplein maken wij ons hard voor een gezonde speelomgeving. En dat betekend dat ook Speeltuin Bankaplein vanaf 1 november 2017 een rookvrije speeltuin is.

Wij vragen alle bezoekers die in de speeltuin komen, om het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Speeltuin Bankaplein kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij de speeltuin?
Iedereen is en blijft welkom in de de speeltuin. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Wel is het hele terrein van de speeltuin vanaf nu rookvrij. Wij vragen rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het terrein.

Veilig en gezond
Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije speeltuin bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.