Het is alweer even geleden dat er een bericht kwam. Dit vanwege de zomervakantie en het feit dat er achter de schermen van alles gaande was. Dus het is weer tijd voor een update.

De afgelopen twee jaar ben ik erg druk geweest met het vrijwillig beheren van Speeltuin Bankaplein vanuit de pilot. Waarbij ik oorspronkelijk gestart was met 2 anderen, maar door omstandigheden was het uiteindelijk alleen ik die doorging met de pilot. Met uitstekende ondersteuning van René als Sociaal Makelaar moet ik zeggen. René, die al zolang in de speeltuin loopt als dat ik oud ben, heeft ook vele veranderingen meegemaakt. Dus voor hem was het ook weer even zoeken.

Afgelopen twee jaar

1386000_603248623120405_4879993364350984834_n(1)In die twee jaar is er ontzettend veel gebeurd (zowel leuk als minder leuk), van alles veranderd (de een vind dat top en de ander vind dat niks) en zijn er heel veel verschillende activiteiten georganiseerd en samenwerkingsprojecten uitgevoerd. En ondanks dat ik veel liefde en tijd in de speeltuin stopte was het niet een werkbare situatie. Geheel op vrijwillige basis betekende dat ik niet altijd aanwezig kon zijn. Ik moet immers ook geld verdienen. En geen structurele financiering, betekende ook creatief zijn om financiering te vinden voor activiteiten. En dat was elke keer vele balletjes hooghouden, wat soms gewoon niet te doen was. En nu ik moeder ben geworden, is het heel lastig om dan alles te combineren.

Na het eerste jaar moest ik dat toch anders doen. Een van de dingen die ik deed was meer structuur voor mezelf creëren, door veel vooruit te plannen. Ik maakte met alle ideeën, wensen en plannen een jaarplanning voor 2016 en deed daarvoor een aanvraag voor financiële bijdrage bij het initiatievenfonds. Hiermee hebben we allerlei leuke activiteiten en projecten kunnen financieren, heel fijn. Ik ging weer op zoek naar mensen die me wilden helpen met de speeltuin. En vooral op zoek naar duidelijkheid wat er zou gebeuren na mijn pilot.

Nieuwe koers

Vele gesprekken, bijeenkomsten en de start van een grootschalig onderzoek later, kan ik verklappen dat er nog meer gaat veranderen. Er is een nieuw plan en een nieuwe pilot met het doel om te werken naar een speeltuin in zelfbeheer vanaf 2018 of eerder als dat lukt. Hiervoor werken we nauw samen met Me’kaar, Gemeente Utrecht, UVO & partners uit de wijk.

Een van de eerste veranderingen is dat ik meerdere personen heb gevonden die samen met mij de speeltuin gaan beheren. Na de zomervakantie gaan we van start met de uitvoering van het nieuwe plan. En de komende periode zullen we jullie informeren over de ontwikkelingen en zullen de speeltuinmakers zich aan jullie voorstellen.

Zichtbaarheid & Contact

Verder hebben we de afgelopen periode gewerkt aan de zichtbaarheid en contact mogelijkheden met de speeltuin. Omdat ik niet altijd aanwezig kon zijn, was er soms niet genoeg duidelijkheid. Inmiddels word er een heus logo ontworpen en hebben we mede dankzij een bijdrage van het initiatievenfonds een nieuwe website. Verder kan je ons bereiken en/of volgen via twitter, instagram & facebook.

En er zal nu de meeste middagen iemand aanwezig zijn voor eventuele vragen en/of activiteiten. De maandag zal er nog niet altijd iemand aanwezig zijn. En op zaterdag wordt de speeltuin nog steeds met buurtbewoners geopend en gesloten. Veranderingen dus! Het word een interessante periode. Heb je nou vragen? Kom langs of mail naar post@speeltuinbankaplein.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *