Professor Loep is sinds eind juni 2014 op vrijwillige basis de beheerder van speeltuin Bankaplein, een van de oudste speeltuinen in Utrecht. Het betreft een pilot van 2 jaar in samenwerking met Gemeente Utrecht, UVO en Me’kaar in het kader van Vernieuwend Welzijn.

Me’kaar (voorheen Portes) heeft deze speeltuin altijd beheerd, alleen door de veranderingen binnen welzijn kunnen zij deze rol niet meer volledig vervullen. Zij gingen op zoek naar een andere partij die hier interesse voor had. Professor Loep heeft een plan ingediend en hierover waren zij zeer te spreken, waardoor we de kans krijgen om met Professor Loep een zeer kindvriendelijke werkplek te creëren.

Speeltuin Bankaplein is een heerlijke speeltuin waar je lekker kan spelen met zand, water en verschillende speeltoestellen. En er is genoeg ruimte om te sporten door de voetbalkooien, ping-pong tafel en basketbalborden.

In de speeltuin staat een huisje waar op dit moment hard wordt gewerkt aan het creëren van een werkplek voor Professor Loep & Het Kunstlaboratorium. Vanaf september kunnen kinderen & ouders hier kennis maken met Kunst, Techniek, Natuur. Dat kan o.a. door

Mocht je vragen hebben over de speeltuin en de plannen van Professor Loep, kom dan vooral langs bij Speeltuin Bankaplein (Bilitonstraat 7) of mail voor meer informatie met speeltuin@professorloep.nl!