Toen ik zaterdagochtend wakker werd, vroeg ik me toch af waar die zon nou gebleven was. Er was beter weer voorspeld en we hadden nog wel een hele dag buiten klussen in de planning. Maar een beetje regen ging de pret niet drukken. Peter, Roos (Ervaar Kers), René (Sociaal Makelaar), Lysette (Sociaal Makelaar) en ik gingen vol goede moed aan de slag. Daar kwam vervolgens nog René (hovenier in opleiding) bij en toen hadden we een mooie club mensen die de handen uit de mouwen gingen steken. We gingen een start maken met het project Dat kan groener!

IMG_7120[1]
Binnen werden er bordjes gemaakt voor de moestuin bakken
Het idee is om de speeltuin wat groener te maken. En nou kan je je afvragen, is het niet al groen genoeg? Jazeker, er staan namelijk vele bomen en struiken. Maar we zijn eigenlijk op zoek naar wat meer avontuurlijk, prikkelend en educatief groen. Roos had vorig jaar al twee moestuin bakken gemaakt met vele actieve bewoners en hierop  gingen we voortborduren.

IMG_7128[1]
Tadaa! De twee nieuwe exemplaren!
IMG_7119[1]
En bij al dat harde werken is het ook nodig om weer even op te laden met wat lekkers
Dus Roos en Peter maakten een plannetje voor zaterdag 21 maart en zo samen gingen we aan de slag. En nadat we zo een klein uurtje bezig waren, kwam de zon door en daarmee ook de bezoekers. En meerdere bezoekers gingen ons helpen met het aanvegen van de speeltuin, het verversen van de aarde, het opknappen van de bakken, het maken van de bordjes voor de moestuinen enz. En zo hadden we aan het einde van de dag heel veel taken afgerond voor Dat kan groener! We zijn nog niet helemaal klaar, maar het begin is er. En dat hebben we toch maar mooi samen gedaan!

Onze helden met hamers!
Onze helden met hamers!
IMG_7131[1]
Kijk wat een mooie bordjes!