Voor het jaar 2016 heeft Professor Loep een jaarplanning gemaakt voor de activiteiten op basis van wensen en ideeën van kinderen, bezoekers en samenwerkingspartners. Denk aan vakantieactiviteiten, opruimmiddagen, buitenbioscoop en het opknappen van het podium. Omdat financiering vinden voor activiteiten elke keer een uitdaging is geweest (aangezien Professor Loep niet betaald wordt of gesubsidieerd wordt) hebben we het dit keer anders aangepakt. Het kostte namelijk teveel tijd om voor elke activiteit weer op een of andere manier financiering te zoeken.

En daarbij is gebleken dat het niet rendabel is om de activiteiten in de huidige vorm te blijven aanbieden. Er worden wel kosten gemaakt die ergens van betaald moeten worden. Hiervoor is in november 2015 een plan met begroting gemaakt om een aanvraag te kunnen doen via het initiatievenfonds voor 2016. Het initiatievenfonds is in de plaats gekomen voor het leefbaarheidsbudget. In december 2016 is deze aanvraag ingediend door Professor Loep.

Bespreking

http://www.utrecht.nl/fileadmin/uploads/documenten/1.concern-bestuur-ontwikkeling/Wijken/Participatie/Initiatievenfonds_Wijken/Logo-initiatievenfonds.jpgEr is inmiddels een gesprek geweest met de wijkregisseur en het wijkbureau van West om de jaarplanning en de daarbij behorende begroting door te nemen. En ondanks dat ze de inzet en het gehele plan waardeerden, kunnen we niet het gehele plan gefinancierd krijgen via het initiatievenfonds. Het ziet er naar uit dat we wel wat budget gaan krijgen om een aantal activiteiten te kunnen financieren. Wat natuurlijk helemaal geweldig is, want alle beetjes helpen. Het wordt binnenkort nog eens intern besproken en dan kijkt het wijkbureau naar de mogelijkheden. Dus we houden moed!

Andere voorwaarden

Doordat het initiatievenfonds een iets andere vorm heeft dan het leefbaarheidsbudget, heeft dat ook consequenties voor de aanpak van Professor Loep. Een van de voorwaarden van het initiatievenfonds is dat een eigen bijdrage/inzet nodig is. Dit heeft invloed op hoe we eerder alle activiteiten organiseerden. En dat betekend o.a. dat het niet meer mogelijk zal zijn om de vakantieactiviteiten kosteloos te blijven aanbieden voor bezoekers. Hierdoor zal vanaf nu een eigen bijdrage gevraagd gaan worden voor deelname aan de vakantieactiviteiten. We denken aan een bedrag van €0,50 tot € 2,00, afhankelijk van de vakantieactiviteit. Dit betekend dat zowel voor de Open Laboratorium als de vakantie activiteiten een kleine eigen bijdrage wordt gevraagd om de kosten te kunnen dekken. De Open Atelier activiteiten blijven wel kosteloos.

En voor de toekomst

Om de diverse activiteiten in de toekomst te kunnen blijven financieren en de organisatie van de speeltuin rendabel te maken, gaan we verschillende stappen zetten. Zoals beschreven in ons voorstel dat we schreven n.a.v. het onderzoek in aanloop naar 2018. Een van deze stappen is dat we een stichting gaan oprichten, waardoor er andere wegen van financiering mogelijk worden. Kortom we blijven wel actief en werken hard voor de speeltuin, maar het gaat niet geheel zonder slag of stoot. Mocht je nou goede ideeën hebben, meer willen weten of mee willen helpen tijdens dit proces? Laat het ons dan weten via speeltuin@professorloep.nl

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *