Ik ben alweer meer als een jaar actief bij Speeltuin Bankaplein als vrijwillig beheerder. En dat is niet zonder slag of stoot gegaan, zoals ik al eerder in dit bericht beschreef. En dat ik soms nog echt even de balen heb van sommige reacties en gedrag van bezoekers (zowel groot als klein), ik vind het nog steeds de moeite waard. Ik merk dat, ondanks dat ik echt wel veel veranderingen heb gebracht naar de speeltuin, de meeste bezoekers mijn inzet waarderen. Het is ook even wennen, zoveel veranderingen, dat begrijp ik ook.

Inmiddels zijn er wat meer mensen betrokken bij het beheer van de speeltuin. Ik zou natuurlijk met 2 andere collegae starten, alleen liep dat uiteindelijk anders. Mijn man (Peter) is op vele momenten actief geweest in de speeltuin en inmiddels een structurele ondersteuning m.b.t. het openen en sluiten van de speeltuin. En ik ben ontzettend dankbaar voor de super-geweldige-buurtvrijwilligers die nu samen met mij en Peter de speeltuin op zaterdag openhouden. Zes dagen per week op vrijwillige basis de boel openen en sluiten in mijn eentje werd toch wat teveel van het goede.

Omdat het een pilot project betreft, waarbij verschillende vormen van beheer word onderzocht, heb ik van het eerste jaar een verslag gemaakt t.b.v. het evaluatiemoment wat ik met Me’kaar en/of Gemeente Utrecht zal hebben. Hierin staat alles beschreven van wat ik het afgelopen jaar allemaal heb ondernomen, heb ge├»nitieerd, tegen aan ben gelopen en vooral heb aangeboden. Mocht je het interessant vinden, dan kan je dat hier lezen.

Ik ga in ieder geval nog gewoon door, al ben ik wel op zoek naar manieren om het beheer en de werkzaamheden in de speeltuin rendabel en vooral kostendekkend te maken. En zijn er nog vele wensen en plannen m.b.t. de speeltuin. Maar mijn intentie is om nog steeds mijzelf vol enthousiasme in te zetten, zodat vele bezoekers vooral kunnen komen spelen in de leukste speeltuin van Utrecht!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *