Vanaf eind augustus 2016 word Speeltuin Bankaplein niet meer alleen beheerd door vrijwillig beheerder Gerdy. De eerdere pilot is afgerond en inmiddels zijn er allerlei nieuwe stappen gezet. We hebben nieuwe plannen gemaakt en een team gevormd met het doel om vanaf 2018 in volledig zelfbeheer verder te kunnen gaan. Hiervoor wordt de komende periode nauw samengewerkt met Dock, Gemeente Utrecht, Utrechtse Vastgoed Organisatie en partners uit de wijk.

Het Collectief

Dat betekend dat Speeltuin Bankaplein vanaf augustus 2016 word beheerd door een collectief van speeltuinmakers & speeltuin-mee-makers namelijk;

 

Dit team van speeltuinmakers is al ruime tijd nauw betrokken bij de speeltuin door eerdere projecten en samenwerkingen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het beheer, waarbij we o.a. zorg dragen voor de openstelling, onderhoudswerkzaamheden, het programma en zijn aanspreekpunt voor de speeltuin.

Als collectief zijn we niet alleen actief als beheerders van de speeltuin. We zijn ook zelfstandig ondernemers, waarbij we veel werken met de doelgroep kinderen. Dit en onze eigen ervaring en kennis, zorgt ervoor dat we een allround team zijn die zorg dragen voor Speeltuin Bankaplein. Maar dit doen we niet alleen.

Samenwerken

We werken samen met o.a. Stichting Cultuurmakers Collectief, Dock en meerdere sleutelvrijwilligers.